fredag den 19. august 2011

Simon says

*Vi lægger lige hårdt ud med et link - så'n lige for at få det med simonisterne på plads*

Simon says <---- han fandt på den med velfærdsstaten, men det vender vi tilbage til senere.

Nåm videre i teksten. Har jeg husket at nævne, at den amerikanske borgerkrig - Nord og Syd (hvis der er nogle derude, der så den serie. Den var lorte-romantisk) IKKE drejede sig om økonomiske interesser, konkurrenceforvridning og overtagelse af markeder. Den handlede om slavernes frigørelse. Afskaffelse af handel med mennesker - og nogle endnu større idealer som frihed, lighed og broderskab for alle i en samlet nation af selvstændige stater. (USA) En stor og ædel sag, der virkelig fik "Bostons Finest" (vore litterater fra i går) op af stolene på den hårde måde.

Det kunne der skrives og tales en hel del om. Og det blev der!


Næver blev knyttet, brystkasser skudt frem og ord stod i flammer. Herligt! I blandt denne samling af agitatorer er der en dommer. Og en dag mens han sidder i sin retssal og gør, det som dommere nu engang er sat til at gøre, får han en sag på bordet, som i den grad kan hælde vand på retfærdighedens mølle.

En undvegen slave, har været så uheldig at blive snuppet, dog på den rigtige side af skellet, men hans ejermand forlanger at han udleveres til forsat tjeneste i bomuldmarkerne.

Den er svær ...

På den ene side har den gode dommer nu chancen for at "take sit stand" og lade sit beskyttende næve hvile på skulderen af den unge sorte mand - det vil dog afstedkomme en del bøvl og muligvis have vidtstrækkende konsekvenser for hans fortsatte karriere som dommer. Krigen er endnu ikke vundet, sååå ...

På den anden side kunne man jo holde sig til konventionerne og lovens bogstav, sende gutten tilbage til sin skæbne, og undgå alt det her bøvleri - hvilket han jo er i sin gode ret, og iøvrigt har pligt til under udøvelsen af dette hans betroede embede ... bevares - det er jo hans arbejde!

Dommeren vælger det sidste - han vælger neutraliteten!

... og hos Dante er der en ganske specielt plads i helvede for det menneske, der bakker ud when push comes to show ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar