søndag den 29. maj 2011

*dybt vand*

"Gud straffer os for de ting, vi ikke kan forestille os."Igen endnu et lille gyldent indspark fra Mr. King. (Har jeg anbefalet Duma Key? Ellers vil jeg gøre det lige her og nu. Killer bog!)


Juhu - home free! 

I modsætning til stakkels Margrethe som nok ikke havde forestillet sig at stå der kl. et kvarter i kvalme, med udsigt til de sidste sølle minutter af sin eksistens, bare fordi Mata Hari ikke kunne få nok af det søde og eksalterende liv som fokuspunkt. Ærgerlig, ærgerlig. Det ræddi sjove i denne her sammenhæng (eller nok mere spøjse) er at der den dag i dag, findes mennesker derude, som arbejder for en frifindelse af Mata Hari.

Post mortem naturligvis, men lidt har oss ret;)

Min forestillingsevne derimod fejler stort set ingenting. Tværtimod, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at Karmabitchen fører en meget nøjagtig bog derude et eller andet sted. That girlie never sleeps!

Og nu bliver jeg igen nødt til at pille lidt godt stof fra Duma Key. (Jeg mangler en flydende overgang.) Historien, bag ved det underholdende gys og geil, er fortællingen om to mænd, der lever "deres 2. liv". Oplevelser af skelsættende karakter har sat en tyk streg hen over "det som engang var" (og som de faktisk var temmelig tilfredse med) og det som er kommet i stedet. Den ene har overlevet, eller de fleste af hans lemmer har overlevet, et møde med en mobilindustrikran og han egen lille blikdyt, den anden var ikke så nøjagtig, da han satte pistolen til tindingen og døjer med en fritgående kugle i hjernemassen! Deres nye andet liv, som er den eneste måde de kan beskrive den nye til stand på er kendetegnet af følgende.

Det er liv, hvor der ikke længere er noget, de ikke kan forestille sig ...

En rejse ind i de uafvendelige overvejelsers liv. En proces, hvor alting skal drejes 180 grader, modereres og tilpasses de nye omstændigheder, som ikke - lige meget hvor meget der ønskes, håbes og bedes - går væk igen. (vel Margrethe!)

Når noget bliver uafvendeligt, belønner Gud os med evnen til at forestille os ... alting.

... fortsættes ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar