fredag den 25. februar 2011

Mindfuck!

Irriterende sidespring, men når den nu bliver lagt der lige under mit snudetøj, kan jeg ikke andet end samle den op, vel!

(blev jeg lige mindfucked der? - det tror jeg på).

Hvad er mindfucking? Hmm. Øhh. *fløjter en stille melodi* *kikker koncentreret på min pegefinger* *klør mig et vist sted*

Starwars!  Starwarssagaen er altid et glimrende sted at hente en god forklaring - på stort set alle livet store spørgsmål. Det gennemløbende plot i alle 6 fortællinger, er kampen mellem det gode og det onde - og på et tidspunkt, jeg tror det er i 2'eren, som altså er 5'eren - HA got you! står vores helt Luke Skywalker overfor den afgørende test, hvor han skal vælge mellem den lyse og den mørke side. Fristet, som man nu kan blive af mulighedsbetingelserne på den mørke side, vælger han den lyse. Bliver Jedi og får sit eget lyssværd. (det kan bare ikke, i længden betale sig at vælge mørket - enought said).

Det er lidt det samme med mind-fucking!

Der er en lys side, hvor du bruger dit lyssværd og dit fine nye outfit til at redde universet fra en grufuld skæbne, og så er der den mørke hvor du risikerer, over tid, at miste adskillige af dine lemmer, og skal gå rundt med en grim sort hjelm.

Jeg kendte engang en mindfucker, som overvejende frekventerede den lyse side. (det er nemli' ikke helt så unuanceret derude i virkeligheden). Han var underviser, og skulle lære os ivrige studerende lidt om ideologier, på en måde så det ikke bare piftede ind ad det ene øre og ud af det andet.

Han var meget snedig! (snedig er godt, når man mindfucker, lusket er skidt) (så fik vi lige den på plads).

Han lagde simpelthen ud med - sprudlende af entusiasme og fortælleiver - at forelægge lige netop os, ikke alle de andre, men os Le Clefs d'Or til al fremtidig etnologisk forskning fra svingplove til grønlandske rejepillere. Det var smukt, det var stort, det var så-pakker-vi-sammen og går ud og erobrer feltet. Vi var jo intet mindre en blessed with the truth of it all! Vi gik hjem. Vi sov, spiste, drømte og levede funktionalisme hele den uge (eller hvad det nu var for en isme, han havde oppe at vende).

... til forelæsningen der fulgte, pillede han hele luftkastellet fra hinanden. Bit by mother-f. bit ...

Og lige netop der, når vi så sad så skrækkeligt desillusionerede, men med minds wide open ... startede han forfra - en ny isme, en ny nøgle, en ny frelse. Det er sateme stof, der sitter fast selv her 23 år efter, så mon ikke the mindfucks kan tilgives ...

Minds wide open ... den husker i lige til i morn, ikk - når vi skal kikke lidt på den mørke side ... (there will be cookies).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar